Ga naar hoofdinhoud

Veelge­stelde vragen

 • Werkt het altijd?

  De kracht van een consult is dat je je eigen slaapcoach wordt. Ik breng mijn kennis over slaap aan jullie over. Daar helpt mijn ervaring als kinderverpleegkundige mij ook bij. Wel is het zo dat het succes afhankelijk is van je eigen inzet, waardoor ik geen 100% succesgarantie kan geven.

 • Is het zonder huilen?

  Leren slapen gaat over het algemeen altijd gepaard met wat tranen. Verandering komt niet van zelf. Voor ouders en kind kan dit hard werken zijn. Wel is het zo dat er tussen huilen en huilen een verschil zit. Laten huilen/krijsen daar ben ik niet voor. Dit zorgt voor stress bij ouders en kind.

 • Wat kunnen wij als ouders van jou verwachten?

  Feedback wat ik terug krijg van ouders is dat ik duidelijk en praktisch ben, dat ik jullie als ouders een luisterend oor biedt. Ik vind het belangrijk om samenwerking te hebben met jullie als ouders. Ik kan jullie en je kindje helpen met slaap maar jullie moeten het uiteindelijk gaan doen. Met elkaar kijken wat haalbaar is voor jullie als ouders en voor jullie kind, vooral doen wat bij jullie past. Vaak krijgen ouders al genoeg adviezen, ik vind het belangrijk om jullie aan het roer te zetten en weer te laten vertrouwen op jullie gevoel. Verandering in slaap komt niet vanzelf, dit is sommige dagen hard werken.Daar kan ik jullie bij helpen.

 • Hoe lang duurt een traject?

  Dit is afhankelijk van het pakket dat jullie kiezen. Een slaaptraject met 1 week coaching of een traject met 3 weken. Gedurende die tijd houden wij contact met elkaar via Whatsapp en plannen wij evaluatie momenten in.

 • De kosten houden mij tegen

  Dit is begrijpelijk. Het is spannend een sprong te wagen waarvan je vooraf niet weet wat het effect hiervan zal zijn. Wel is het zo dat ik van ouders terug krijg dat ze achteraf eerder hulp hadden willen hebben. De slaap die er voor terug gekomen is doet ouders en kind goed. Ook als ouders begin je heel anders aan je dag met voldoende slaap in de nachten.

 • Formaliteiten

  In overleg kiezen we een consult datum. Daarna verstuur ik je de een factuur, wanneer deze is voldaan ontvang je het toestemmingsformulier en het intake formulier. Jullie houden 3 dagen een daglog bij en op de afgesproken dag stuur je alle gegevens naar mij terug. Ik geef vooraf aan af wanneer jullie het slaapplan terug kunnen verwachten en ook plannen wij direct een datum/tijd waarop wij het slaapplan doorspreken.

 • Hoe werkt de betaling?

  Dit gaat via iDeal of de factuur zelf overmaken. Ik stuur jullie een betaalverzoek voorafgaand aan het traject. De betaling dient voldaan te zijn voor er gestart kan worden.

 • Kun je aan het slapen werken als je baby jonger is dan 4 maanden?

  Ja dat kan. Voor de leeftijd van 6 maanden kun je aan slaapvorming doen en train je niet.

 • Wanneer kunnen wij starten?

  Binnen nu en twee weken kunnen jullie aan de slag.

Extra informatie

De dagen dat ik als kinderslaapcoach werk staan niet vast. Consulten en afspraken komen in overleg met elkaar tot stand. Ik bied tijdens een traject laagdrempelig whatsapp contact aan. Ik beantwoord dagelijks jullie vragen, je krijgt niet altijd direct antwoord. Op dagen dat ik als kinderverpleegkundige werk, beantwoord ik tijdens mijn dienst geen whatsapp vragen.

Neem contact met mij op