
Wakkertijden
Verschillende leeftijden, verschillende wakkertijden. Wist je dat baby’s tot 4 maanden dezelfde wakkertijd hebben? Baby’s ouder dan 4 maanden, hebben ongeveer allemaal dezelfde wakkertijd. Je zal over oudere baby’s online verschillende adviezen over lezen, verschillende visies.
Wakkertijden die ik in mijn werk als kinderslaapcoach aanhoud zijn de wakkertijden die ik vanuit de opleiding tot droomritmecoach heb gevolgd.
LEEFTIJD WAKKERTIJD
0-2 maanden 60-90 minuten
2-4 maanden 90 minuten
4-6 maanden 90 minuten
6-8 maanden 90-180 minuten
8-12 maanden 120-240 maanden
Slaapsignalen zoals in oogjes wrijven, gapen, wegkijken, drukker worden, jengelen of huilen in combinatie met de wakkertijd kunnen je als moeder helpen te kijken naar je kindje en wat je baby nodig heeft. Probeer daarbij te blijven kijken naar je kindje, heeft je kindje daarvoor slecht geslapen? Dan kan het best zijn dat die signalen eerder komen, maar dat de wakkertijd nog even voor je uit ligt. Je kan bij een zogenoemd slecht slaapje de wakkertijd inkorten, je kindje kan eerder naar bed. Strikt aan de wakkertijden houden gaat je niet helpen, gebruik het als hulp middel bij het kijken naar je baby.
Soms kan het zijn dat je zelf niet ziet hoe je eruit komt. Je baby heeft in de nacht gespookt en doet vervolgens de gehele dag korte slaapjes, of slaapt amper. Hoe houd je de wakkertijd aan en hoe kan je kijken naar je baby als hij/zij de hele dag onrustig is en de slaap niet kan vatten? Ik kan je daarbij helpen. Zodat er rust en slaap terug komt binnen jullie gezin.